L’Observatori d’Estudis de la Comunicació (OEC) de la eUniv porta el Symposium grafica a Sant Julià

200 quilòmetres són els que separen la seu itinerant de les set edicions anteriors de l’edició del Symposium grafica d’enguany. La VIII edició de la trobada acadèmica s’ha celebrat a la seu de la Universitat Europea (eUniv) a Sant Julià de Lòria (Andorra). L’Observatori Europeu de la Comunicació (OEC) de la eUniv ha permès reunir els ponents a la Sala Rocafort del Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria. Els participants, sigui en format online o presencial, han pogut assistir a les conferències i les ponències dels investigadors i investigadores, les classes magistral i les taules de debat com, per exemple les dels col·legis professionals de Disseny gràfic de Catalunya i de Màrqueting, Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació.

En l’acte d’inauguració, el rector de la eUniv, el Dr.Antoni Noguero, ha afirmat que l’edició d’enguany del Symposium grafica “reforça el seu caràcter internacional”. D’aquesta manera, a les participacions en edicions anteriors de països com Xile, Colòmbia, Equador o Mèxic, enguany s’hi afegeix la celebració fora de Barcelona -aprofitant que a partir d’ara la seu permanent del Symposium està vinculada a la eUniv amb seu a Andorra-.

Josep Majoral, Cònsol major de Sant Julià de Lòria, ha inaugurat el VIII Symposium grafica explicant que Sant Julià “és una seu amb un fort component universitari”. Per la seva part el Dr.Daniel Tena, membre del Comitè Científic i Organitzador del Symposium grafica, ha volgut recalcar l’objectiu de la trobada remarcant que és el “d’obrir nous horitzons”. L’acte d’inauguració ha estat amenitzat per Xavi Pérez amb una interpretació artística en què, a partir del manifest First things first de Ken Garland (1964 i actualitzacions posteriors l’any 2000), ha aproximat els estímuls sonors i visuals a una reflexió sobre el consumisme, l’art i la humanitat.

El programa acadèmic ha començat amb en Andreu Van Hooft, de la Universitat Radboud de Nijmegen, amb una conferència sobre Llenguatge i Publicitat que ha donat pas a la tradicional Brindana. El segon i tercer dia del Symposium gràfica s’han dedicat a taules d’investigació i de didàctica amb ponències que centren el seu objecte d’estudi en el disseny gràfic i la publicitat.

Molts dels treballs d’investigació i recerca en relació del disseny gràfic i la creativitat publicitària i la comunicació s’han presentat en format de ponència oral o pòster. D’aquesta manera, la docència i la didàctica, la recerca i la divulgació científica, les diverses experiències professionals (taules dels Col·legis Professionals), docents i de recerca, han permès al VIII Symposium grafica dibuixar un escenari en què serà necessari seguir aprofundint en aquests temes.

Per això, la propera edició del Symposium grafica serà en el “Centro Internacional de Estudios e Investigación en Tecnologías Gráficas y Comunicación Científica (TGRAF)”, que té la seva seu social al Campus Lumiar, Edificio L, “Print Research Lab” de l’ISEC Lisboa. La IX edició del Symposium gràfica se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de setembre de 2023 posarà el focus en la complicitat estratègica entre forma i contingut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *