Observatori Europeu
de la comunicació

L’Observatori Europeu de la Comunicació (OEC) és un centre de recerca especialitzada creat per conveni entre l’Escola de Doctorat J. H. Newman, de la qual forma part, i l’Escola Superior de Relacions públiques de la Universitat de Barcelona.

Per una banda, l’OEC organitza les línies de recerca doctoral sobre el Posicionament Simbòlic de la Marca, sobre la Gestió de la Comunicació al Segle XXI i sobre la Formació universitària en Ciències de la Comunicació. I per altra banda l’OEC s’encarrega d’organitzar convocatòries científiques per a la presentació i debat públic d’iniciatives vinculades a les ciències de la comunicació.

El Symposium grafica és una iniciativa per a la dinamització de la investigació a través de les revistes científiques grafica i qüestions publicitàries La trobada sobre Disseny gràfic i la Creativitat crida a Professors, Estudiants, Investigadors i Professionals  a participar en qualitat d’assistents o en qualitat de ponents (assistents amb presentació). Les inscripcions són mecenatges per les dues revistes.

VIII Symposium gràfica

La vuitena trobada acadèmica de recerca en disseny gràfic es celebrarà els dies 7, 8 i 9 de setembre de 2022 a Sant Julià de Lòria (Andorra). En aquesta edició l’amfitrió del symposium és la eUniv · Universitat Europea, ​​a travès de la Càtedra Max Weber d’Economia i Societat de la Euniv (Principat d’Andorra).

En el cas d’optar a voler publicar en una de les dues revistes científiques, caldrà enviar el text complert per iniciar el procés de revisió per parells seguint les directrius per a autors de les revistes científiques triada: grafica o questiones publicitàries.

Comunicacions orals

El temps establert per a una comunicació oral és de 15 minuts. Les comunicacions acceptades per a la seva presentació oral seran agrupades pel comitè científic en les meses temàtiques proposades en el SYMPOSIUM. Caldrà preparar una comunicació oral i seguir les indicacions que en tot moment pugui fer l’organització del symposium.

ENVIAR a symposiumgrafica@uab.cat el resum segons les indicacions per a la seva acceptació.

Comunicacions online

El temps establert per a una comunicació en línia és de 15 minuts. La presentació es realitzarà en temps real. No obstant això, com a mesura que assegura la presentació, s’ha de facilitar un vídeo de la presentació pre-registrat per a ser presentat, en cas necessari, durant el symposium. Les comunicacions acceptades per a la seva presentació en línia seran agrupades pel comitè científic en les meses  temàtiques proposades en el SYMPOSIUM.

ENVIAR a symposiumgrafica@uab.cat el resum segons les indicacions per a la seva acceptació.

Comunicacions Poster

Caldrà enviar, abans del 25 d’agost, el pdf del pòster per poder ser exposat durant el SYMPOSIUM.

Els pòsters seran exposats digitalment durant els dies del Symposium a l’espai habilitat per l’organització. Els autors podran explicar la seva feina als participants del Symposium tot fent una exposició breu.

El pòster en format pdf tindrà una dimensió de 60 x 80 cm (format vertical).

ENVIAR a symposiumgrafica@uab.cat el resum segons les indicacions per a la seva acceptació.

Els 2 TEMES als quals es poden presentar comunicacions són: DISSENY GRÀFIC i CREATIVITAT PUBLICITÀRIA.

1. DISSENY GRÀFIC, àmbits del disseny, pedagogia i exercici, la seva influència en els públics, i qualsevol dels aspectes que pugui incidir en la seva activitat.

2. CREATIVITAT PUBLICITÀRIA, qualsevol dels temes d’interès de la revista científica “questions publicitàries” i, molt especialment en creativitat publicitària.

De manera prèvia a la presentació de la comunicació, s’ha d’enviar un resum de la proposta per a la seva acceptació (veure indicacions per a la presentació de propostes).

Aquelles comunicacions que vulguin optar a ser publicades a la revista grafica o a la revista questions publicitàries han d’enviar el text complet del seu article abans de l’1 de juny per poder seguir el procés de revisió doble cec de la revista triada. Més tard de l’1 de juny no s’assegura que les ponències al symposium puguin ser publicades també a la revista corresponent.