El Dr. Josep Serrano presenta la seva obra sobre la figura de Pere Màrtir Sans i les missions dominiques a l’Àsia

El dissabte dia 13 de gener del 2024 es va presentar l’obra del Dr. Josep Serrano, coordinador del Programa de Doctorat de la eUniv, sobre Fra Pere Màrtir Sans i Jordà, dominic natural d’Ascó (Ribera d’Ebre), que fou bisbe de la diòcesi xinesa de Mauricastro, on va morir víctima de la persecució religiosa contra els catòlics l’any 1747.

L’obra del professor Serrano és el fruit de dues dècades de recerca continuada, amb visites incloses als llocs dels fets històrics, i ha estat publicada en tres volums per l’Ajuntament d’Ascó, i presentada a la sala municipal d’actes del mateix municipi per les seves autoritats. En l’acte hi van intervenir el Dr. Josep M. Sans, senador de la eUniv, el Dr. Marc Escolà, Protonotari Acadèmic de la eUniv, i el Dr. Xavier Baró, professor de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya.

Els llibres contextualitzen la biografia del bisbe Sans, beatificat per Lleó XIII (1893) i canonitzat per Joan Pau II (2000), dins l’acció missionera de l’Orde de Predicadors a l’Àsia, organitzada des de la seva Província del Rosari, amb seu a Manila.