La eUniv organitza la presentació d’un llibre a la Sagrada Família de Barcelona amb la presència del Govern d’Andorra

Presentada la versió catalana del Compendi del Cànon Bíblic a la basílica barcelonesa en un acte presidit per l’Arquebisbe de Barcelona i amb la presència del Ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats del Govern d’Andorra

Dimecres passat (24 d’abril de 2024), la Basílica de la Sagrada Família va acollir un acte significatiu per als estudis bíblics: la presentació del llibre Compendi del Cànon Bíblic. Llistes bilingües dels catàlegs bíblics, Antic Testament, Nou Testament i Apòcrifs, editat per l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) i l’Escola de Llengües Clàssiques de la eUniv.

L’autor del Compendi és el Dr. Waldecir Gonzaga, de les universitats de Rio de Janeiro i de Lovaina, i els traductors han estat el Dr. Gabriel de la S.T. Sampol (català) i el Dr. Ramon Torné (grec i llatí), professor de l’Escola de Llengües Clàssiques de la eUniv.

L’acte fou presidit pel Cardenal Mn. Joan Josep Omella i pel Rector de la eUniv, el Dr. Antoni Noguero, i va comptar amb l’assistència del Ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats del Govern d’Andorra, el Sr. Ladislau Baró, i del Director d’Ensenyament Superior del mateix Ministeri, el Sr. Xavier Campuzano, entre altres autoritats andorranes.

En l’acte va intervenir el Canceller de la eUniv, el Dr. Jesús Maria Prujà, que va recordar que la missió de la universitat és generar coneixement, i que iniciatives com aquesta edició s’hi adrecen directament, al temps que contribueixen a l’enfortiment de la llengua i la cultura catalana, que és també el compromís de la eUniv.

El Rector de la eUniv va intervenir en la clausura de l’acte destacant el marc inigualable de l’acte acadèmic, agraint la labor de les persones que ho han fet possible, amb un especial esment adreçat a Mn. Ramon Ollé, senador de la eUniv, i al Dr. Ramon Batlle, director de l’Escola de Llengües Clàssiques de la eUniv. Posteriorment, els assistents a l’acte han gaudit d’una visita privada a la basílica.