La eUniv participa en l’homenatge al professor Paul Freedman (Yale University) al Monestir de Bellpuig de les Avellanes

El dissabte 27 d’abril del 2024 es va celebrar al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes l’acte d’homenatge l’historiador nord-americà Paul Freedman, catedràtic de la Yale University, que ha dedicat bona part dels cinquanta anys de la seva vida acadèmica a l’estudi de la història medieval catalana i també andorrana.

L’homenatge fou promogut pel Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals de la Universitat de Lleida i per la associació d’Amics del Monestir de les Avellanes, i en representació de la eUniv hi van assistir diversos membres de la Facultat d’Arts i Humanitats, encapçalats pel Coordinador dels ensenyaments d’Humanitats, Francesc X. De Fantova.

El Dr. Flocel Sabaté, va fer la glossa acadèmica de l’historiador, el qual va presentar el seu darrer llibre: The Splendor and Opulence of the Past: Studying the Middle Ages in Enlightenment Catalonia, una obra que recull les seves recerques de les darreres dècades sobre l’anomenada Escola Històrica de les Avellanes (segle XVIII), en especial sobre la documentació de l’abat i historiador Jaume Caresmar, descoberta inesperadament l’any 2002. Precisament, la participació de la eUniv en el reconeixement acadèmic de la figura del Dr. Freedman consisteix en la traducció i edició al català d’aquesta obra, que serà publicada el proper any 2025.