L’Institut Universitari Alma Mater organitza una Jornada Tècnica dedicada al futur de l’avaluació universitària

El divendres dia 3 de maig del 2024 es va celebrar a l’Aula Rector Noguero de la eUniv una Jornada Tècnica, dedicada específicament a la problemàtica que viuen els sistemes d’avaluació de les universitats com a conseqüència de la introducció de la IA a tots els nivells.

A la Jornada diversos ponents van presentar les experiències d’una sèrie de centres universitaris diferents: Aleix Dorca (Universitat d’Andorra), Marc B. Escolà (Universitat Europea IMF), Rosa M. Gil (Universitat de Lleida), Jordi Garcia (Universitat de Girona), Francisco J. Guillén (Universitat Santa Clara de Califòrnia), Maria Pupysheva (Universitat Estatal de Llengües de Moscou), Xavier Sales (Universitat de Vic-Central de Catalunya), i David Tanganelli (Universitat Internacional de Catalunya). Aquestes experiències van permetre contemplar el problema des d’un conjunt de disciplines acadèmiques diferents, com ara l’enginyeria, l’economia, el dret, el turisme, la psicologia, les humanitats, l’empresa i les filologies.

A la Jornada hi van ser presents també representants institucionals, com el Director d’Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, Xavier Campuzano, i el Director de l’Oficina d’Accés a la Universitat de la Generalitat de Catalunya, a més de representants acadèmics, com la rectora de la Universitat Carlemany, Helena Prieto, i el Vicerector de la Universitat de Lleida, Joan J. Busqueta.

El president de l’Institut Universitari Alma Mater, Eladi Llop, va anunciar que la magnitud del repte de la IA requereix d’un esforç cooperatiu interuniversitari permanent, raó per la qual va anunciar una segona Jornada tècnica, dedicada ja a debatre directament sobre les diferents propostes tècniques i normatives, que han de permetre a les universitats continuar assegurant a la societat la seva capacitat d’avaluar a l’alumnat i acreditar així els seus títols.