Les col·leccions museístiques al jutjat

Museu de Lleida

La eUniv ha participat en la Taula Rodona sobre la conflictivitat judicial de les obres d’art, realitzada el dia 18 de març del 2021 i organitzada pel Grup de Recerca Consolidat en Estudis Mediavals “Espai, Poder i Cultura”.

L’acte fou presentat pel Vicerector de la UdL, Dr. Joan J. Busqueta i moderat pel director d’aquest grup de recerca, el Dr. Flocel Sabaté, que és el president de la Societas Historicorum Coronae Aragonum.

Els ponents foren la dra. Geraldine Maller, de la Universitat Paul Valéry de Montpellier, el Dr. Xavier Barral, de la Universitat de Rennes, la Dra. Carme Berlabé, conservadora del Museu de Lleida, i el Dr. Marc B. Escolà, en qualitat de director de la Càtedra Fiter i Rossell de Ciències Jurídiques de la eUniv, el qual va abordar la problemàtica de la protecció jurídica específica dels museus i les col·leccions artístiques arreu del món.

Més d’un centenar de persones, especialistes en el món del patrimoni artístic, doctorands i estudiants universitaris, provinents de França, de Catalunya i de l’Aragó, van seguir l’acte en directe, i tingueren l’oportunitat de plantejar directament les seves qüestions als ponents en el debat que va culminar la sessió.