La eUniv i el Comú de Sant Julià de Lòria signen un conveni de col·laboració

El rector de la eUniv, Antoni Noguero, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, signant el conveni de col·laboració

La signatura significa un nou pas endavant per fer de Sant Julià de Lòria la parròquia del coneixement i de la recerca

El  rector de la Universitat Europea (eUniv), Antoni Noguero, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració. Majoral ha afirmat que “l’acord és un pas més perquè la parròquia sigui una ciutat universitària“. Noguero, per la seva part, ha anunciat que amb el conveni, la eUniv contribuirà a l’assoliment de l’objectiu de ciutat universitària. El  conveni regula una relació entre el comú i la universitat basada en la cooperació en l’ensenyament i la recerca.

El rector de la eUniv ha declarat que la voluntat és col·laborar en la internacionalització de la parròquia en l’àmbit educatiu, sobretot pel que fa al sector tecnològic, què és el que actualment es troba en fase d’expansió, tal com s’ha vist evidenciat amb la irrupció de la pandèmia. La col·laboració no inclou cap prestació ni té transcendència econòmica, ja que és de naturalesa institucional. Des de la universitat, a més, s’ha demanat al comú “que les nostres iniciatives”, com és el cas d’actes acadèmics solemnes o presentacions de tesis doctorals, es difonguin a la parròquia mitjançant els mecanismes de comunicació ja existents.

La Universitat Europea també ha proposat diferents iniciatives, que es miraran de tirar endavant, com, per exemple, fer que l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) s’instal·li a la parròquia o fer possible l’arribada de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que actualment es fa a Prada de Conflent.